Skip to content

Practice quieting the mind

Hatha somatics

Yoga Journey; Hatha Somatics

Op donderdagen om 19:00 in de mooie bovenzaal op de Westsingel 2 duik je in een diepgaande yogareis en ontdek de kracht van Hatha Somatics. Je wordt mee genomen op een transformerend avontuur waarin je de essentie van yoga verkent en jezelf dieper leert kennen. Onder begeleiding van onze ervaren yogadocente, Jacqueline, zul je de beginselen van yoga ontdekken en je verdiepen in verschillende fascinerende onderwerpen, zoals chakra’s, meridianen en diverse thema’s die je zullen inspireren.

Maak kennis met Jacqueline, jouw gids op deze yoga-reis

Jacqueline is een gepassioneerde en ervaren yogadocente die gelooft in de transformerende kracht van yoga. Met haar rustige en empathische benadering creëert ze een veilige ruimte waarin je je kunt openstellen en je eigen grenzen kunt verkennen.

Jacqueline begeleidt je met liefde en zorg gedurende de hele cyclus, en staat klaar om je te ondersteunen bij je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Hatha Somatics combineert de krachtige principes van Hatha yoga met somatische bewegingspraktijken. Het is een holistische benadering die zich richt op het verkennen van de connectie tussen lichaam, geest en ademhaling. Door bewuste en zachte bewegingen in combinatie met ademhalingstechnieken, leer je spanningen los te laten, blokkades op te heffen en je innerlijke energie te laten stromen. Dit creëert een gevoel van balans, vitaliteit en diepe ontspanning.

De Hatha Somatics lessen staan wekelijks op de planning all year round, maar op 15 januari start een heuse yoga journey waarbij

Start op 15 januari met Jacqueline’s Yin Yoga en Somatic yoga avontuur op donderdagavond en vrijdagmorgen! Duik in de wereld van de 7 chakra’s, die als energiehotspots in ons lijf fungeren. Van onder aan de rug tot de bovenkant van ons hoofd – verticaal georganiseerd en boordevol vibes. De yoga-sessies zijn doordrenkt met eeuwenoude chakra-wijsheid uit de wereld van yoga.


We trappen af bij het eerste chakra, dat zich nestelt aan de basis van onze ruggengraat. Hier draait alles om stabiliteit en met beide benen op de grond staan. Elke les nemen we je mee naar een hoger chakra, een soort reis omhoog. En als kers op de taart sluiten we de hele reis af met een epische XL Yoga Special op 11 maart.

De Yoga-magie bereikt dan zijn hoogtepunt waarbij de chakra’s achtereenvolgens worden afgereisd, gevolgd door een speciale Yoga Nidra meditatie op 11 maart, ontworpen om alle chakra’s te revitaliseren in het onderbewustzijn. Een diepe duik in jezelf met Jacqueline’s begeleiding. Jij, je mat en een reis door de chakra’s – ben jij er klaar voor?Je kunt de eigen chakra’s beter leren kennen door tussen de lessen door een journal bij te houden en dagelijks een meditatie of yoga houding te doen. Als je hier in geïnteresseerd bent dan horen we dit graag!

De Hatha Somatics reis is geschikt voor alle niveaus, of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt met yoga. Jacqueline zal de lessen afstemmen op de behoeften en mogelijkheden van elke deelnemer, en je aanmoedigen om naar je eigen lichaam te luisteren. Dit creëert een sfeer van acceptatie en zelfzorg, waarin je je vrij voelt om je eigen grenzen te verkennen en te verleggen.

Amoa-3

Hatha Somatics

Wat is Hatha Somatics?

In somatic yoga maak je bewust contact met je lichaam door langzaam te voelen en te bewegen, waardoor de hersenen weer controle over de spieren krijgen en diepe spierspanning losgelaten kan worden.
Tijdens de les wordt de invloed van zwaartekracht op het lichaam ontdekt en de natuurlijke uitlijning van de hoofdstructuren bestudeerd via vloeiende bewegingen (vinyasa), statische houdingen (asana) en somatische oefeningen.
De les benadrukt de actie en impact van bewegingen, evenals de integratie van bandha’s – subtiele energetische vergrendelingen, waardoor ruimte in het lichaam wordt gecreëerd voor een vrije ademhaling.

Somatic yoga besteed aandacht aan het dwalen van de geest tussen verleden en toekomst naar het huidig moment te brengen, wat bijdraagt aan het verminderen van angst, depressie en stress.
Stilte in de somatic yogales benadrukt de ontwikkeling van aandacht op sensaties in het lichaam, daarom is deze les zonder muziek.

Intensiteit

2/5

Hatha Somatics yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en lichamelijke condities. Het moedigt je aan om naar binnen te keren, naar je eigen lichaam te luisteren en zelfzorg te cultiveren. Door regelmatige beoefening kun je meer balans, flexibiliteit en innerlijke rust ervaren, terwijl je tegelijkertijd de relatie met je eigen lichaam en geest versterkt.

Of je nu nieuw bent in yoga of al enige ervaring hebt, Hatha Somatics biedt een zachtaardige en mindful benadering om dieper in contact te komen met jezelf, je ademhaling en je bewegingspatronen. Het nodigt je uit om bewust te zijn van het hier en nu, terwijl je werkt aan het bevorderen van welzijn, ontspanning en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in je lichaam.

Somatic yoga integreert naadloos met de principes van het somatisch zenuwstelsel. Het bouwt voort op het bewust controle hebben over vrijwillige spierbewegingen en zintuigelijke waarneming van het somatische zenuwstelsel.

In somatic yoga maak je contact met je lichaam door bewust en langzaam te voelen en te bewegen. Je geeft de hersenen weer controle over de spieren, waardoor je je vrijer kunt bewegen.

Wanneer spieren niet meer weten hoe ze moeten ontspannen, kan dit pijn, stijfheid of andere gewaarwordingen veroorzaken, wat een moeilijke relatie met je lichaam kan creëren. Door  somatische oefeningen word je je bewust van deze blinde vlekken. Door oefeningen steeds opnieuw op te zoeken, leer je je spieren aanspannen, ontspannen, en ontspannen te blijven.

Somatic yoga nodigt uit tot een dieper begrip van innerlijke sensaties, natuurlijke uitlijning en ademhaling, wat resulteert in niet alleen fysieke voordelen maar ook een versterkte verbinding met het zelf en een diepere verbinding van lichaam en geest. In de somatic yoga les ontdekken we de invloed van zwaartekracht op het lichaam en bestuderen we de natuurlijke uitlijning van de drie hoofdstructuren van het lichaam (bekken, borstkas en hoofd) door middel van vloeiende bewegingen (vinyasa), statische houdingen (asana), en rustige somatische oefeningen.

We leren hier de actie en impact van bewegingen en de integratie van bandha’s – subtiele energetische vergrendelingen. Het creëren van ruimte in het lichaam voor vrije ademhaling staat centraal in de les.

Het voortdurende dwalen van de geest tussen herinneringen (verleden) en verbeelding (toekomst) wordt aangepakt door

somatisch onderzoek. Het ontwikkelen van volledige aandacht heeft positieve effecten op je gezondheid, waardoor symptomen van angst, depressie en stress verminderen. Dit opent de deur naar het aanwezig zijn in het huidige moment, het ‘Nu’, en leidt geleidelijk naar de ontdekking van jouw ware aard.

In het bijzonder speelt de stilte tijdens de somatic yogales een cruciale rol. Het nodigt uit tot een diepgaand contact met de zintuigen, waarbij je bewust luistert naar de subtiele sensaties in van het lichaam, voelt hoe de adem stroomt en de ruimte om je heen ervaart. Het is een tijd van introspectie waarin de zintuigen een prominente rol spelen in het versterken van de verbinding met het huidige moment. Het ontwikkelen van deze aandacht vindt plaats in stilte, wanneer de geest voortdurend open is en zich in een voortdurend leerproces bevindt.

Daarom wordt tijdens de les geen muziek gedraaid.

Yoga is meer dan alleen fysieke oefeningen. Het is een reis van zelfontdekking, zelfbewustzijn en persoonlijke groei. Door de diepgaande ervaringen die je tijdens de Hatha Somatics journey zult opdoen, zul je niet alleen je yoga-vaardigheden verbeteren, maar ook meer innerlijke rust, veerkracht en harmonie in je dagelijks leven ervaren.

Dompel jezelf onder in de wereld van Hatha Somatics en ontdek de helende kracht van bewuste beweging en ademhaling. Sluit vandaag nog aan bij Best You en begin jouw transformatieve reis naar welzijn en balans.

Wordt lid en ga mee op deze journey en kom tot jezelf. We verwelkomen je graag in onze Best You studio op de Wijngaardstraat 48 in Oudewater, waar je jezelf kunt laten onderdompelen in de wereld van Hatha Somatics onder begeleiding van Jacqueline.

Schrijf je nu in en doe gedurende de lockdown mee aan de

Live online workouts

Stay Healthy and Get Moving!

Je kunt je ten alle tijden weer uitschrijven van de lijst.