Yogales Etiquette: Do’s & don’ts voor een Verrijkende Yoga-ervaring

De onuitgesproken gedragsregels van yoga

Welkom bij Best You Oudewater! In deze blogpost duiken we in de do’s en don’ts voor tijdens het beoefenen van yoga.

Het maakt niet uit of je een ervaren yogi bent of nog nieuw in de wereld van yoga. Het beoefenen ervan heeft een positieve invloed op zowel je lichaam als geest. Lees verder over de yoga etiquette; gedragsregels van de yoga filosofie.

Voeten van de docent af

Ga in een cirkel opstelling met de voeten van de yoga docent af liggen. In een cirkelopstelling wordt de energie gelijkmatig verdeeld en stroomt deze vrij tussen alle deelnemers. Dit creëert een gevoel van harmonie en verbondenheid. 

 

Kom op tijd

We willen graag dat jullie allemaal de tijd hebben om rustig aan te komen, je voor te bereiden en jezelf mentaal en fysiek klaar te maken voor de yogales. Daarom vragen we jullie om 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Op deze manier creëren we een liefdevolle en zorgzame sfeer waarin we elkaar kunnen begroeten en ons in alle rust kunnen voorbereiden op de yogapraktijk.

 

Telefoon uit

Tijdens onze yogales willen we een heiligdom van rust en stilte creëren, waarin je je volledig kunt concentreren op je eigen innerlijke reis. Door je telefoon uit te zetten, voorkomen we afleidingen en creëren we een ruimte waarin je je volledig kunt onderdompelen in het moment en de diepe verbinding met jezelf kunt ervaren.

 

Drink niet tijdens de les

We willen dat je volledig in contact komt met je ademhaling en bewegingen tijdens de yogales. Daarom vragen we je om niet te drinken tijdens de les, tenzij het medisch noodzakelijk is. Op deze manier behouden we de focus en blijven we verbonden met de innerlijke stroom van energie die yoga biedt.

 

Niet eten voor de les

Yoga wordt traditioneel beoefend op een lege maag. We adviseren je om minstens twee uur voor aanvang van de les niet te eten. Op deze manier kunnen we comfortabel bewegen tijdens de houdingen en genieten van een optimale spijsvertering. Het beoefenen van yoga op een lege maag helpt ons ook om eventuele ongemakken tijdens de praktijk te voorkomen.

 

Luister naar je lichaam

Laten we met liefde en zachtheid naar ons lichaam luisteren, want het vertelt ons precies wat het nodig heeft. Elk lichaam is uniek en heeft zijn eigen grenzen en mogelijkheden. Door naar je lichaam te luisteren en jezelf niet te forceren, voorkom je blessures en creëer je een veilige en respectvolle yogabeoefening waarin je kunt groeien op je eigen tempo.

Ga niet over je grenzen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om jezelf uit te dagen, is het belangrijk om niet over je grenzen te gaan tijdens de yogales. We willen dat je veilig en met liefde voor jezelf beweegt. Respecteer je eigen grenzen en werk geleidelijk aan je vooruitgang, wetende dat elke kleine stap voorwaarts een prachtige prestatie is.

 

Houd je aandacht bij jezelf

Onze yogamat is een heilige plek waar we onszelf kunnen ontmoeten en de rijkdom van ons innerlijke landschap kunnen ontdekken. Laten we onze aandacht bij onszelf houden en ons niet laten afleiden door anderen. Yoga is een intieme reis naar binnen, waarbij we ons bewustzijn vergroten en onze innerlijke wijsheid ontdekken. Door onze aandacht naar binnen te richten, vinden we de diepe vreugde en vervulling waar we naar verlangen.

 

Heb aandacht voor anderen

Bij Best Yoga Oudewater creëren we een gemeenschap van gelijkgestemde zielen die elkaar ondersteunen en inspireren. Laten we zorg dragen voor elkaar door aandacht te hebben voor de ruimte en behoeften van anderen in de les. Door samen te werken en respectvol met elkaar om te gaan, bouwen we een prachtige yogafamilie op waarin we elkaar laten groeien en bloeien.

 

Gebruik geen parfum

We willen een frisse en zuivere atmosfeer behouden in onze yogaruimte, waarin we vrij kunnen ademen en ons verbinden met de diepte van onze ademhaling. Daarom vragen we je om geen parfum te dragen tijdens de yogales. Zorg je wel dat je fris bent;)? Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen comfortabel en ongestoord kan genieten van de helende energie van yoga.

 

Voel de aarde onder je blote voeten

Het contact tussen onze voeten en de aarde is een prachtige verbinding die ons helpt om stevig te staan en in balans te blijven. Tijdens onze yogales willen we deze verbinding versterken door op blote voeten te oefenen. Blote voeten bieden ook een hygiënische omgeving en helpen ons om onze innerlijke wortels diep in de aarde te laten groeien.

 

Meld blessures en zwangerschappen

Jouw welzijn en veiligheid zijn voor ons van het grootste belang. Als je een blessure hebt of zwanger bent, willen we je vragen dit voor aanvang van de les aan de docent te melden. Op deze manier kunnen we je de nodige aanpassingen en alternatieve houdingen bieden, zodat je veilig en comfortabel kunt deelnemen aan de yogales en tegelijkertijd jezelf kunt koesteren en beschermen.

 

Respect

Bij Best Yoga Oudewater staat respect centraal in alles wat we doen. We nodigen je uit om respect te tonen voor jezelf, voor de docent, voor je medestudenten en voor de yogaruimte. Door respectvol met elkaar om te gaan, creëren we een liefdevolle en ondersteunende omgeving waarin iedereen kan groeien en bloeien.

Bij Best Yoga Oudewater willen we dat iedereen zich welkom en geliefd voelt tijdens de yogales. Door deze richtlijnen te volgen, kunnen we samen een verrijkende yoga-ervaring creëren waarin we grenzen verleggen, ons bewustzijn vergroten en groeien op zowel fysiek als spiritueel niveau. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze yogales en samen deze prachtige reis te maken!

Recommended Posts