Skip to content

Yoga

Practice quieting the mind

Best You Yoga

Welkom bij de Best You yoga studio!

Onze studio opent op 1 april haar deuren. Daarmee behoort yoga eindelijk tot ons aanbod. Bij Best You steken we authentieke yoga in een modern jasje. Onze Best You Yoga docenten leggen het bruggetje tussen het drukke dagelijkse leven en een mooie manier om tot jezelf te komen. Geen spiriwiri zweverige yoga, maar een laagdrempelige fijne manier om goed voor je mind en body te zorgen. Je kunt kiezen voor verschilende vormen en zo de vorm die bij jou past. Begeleid door fijne docenten in een  studio in het mooie centrum van Oudewater.

Tijdens een yogales werk je samen met anderen aan kracht, souplesse en mindfullness. Alle spiergroepen komen aan bod. Van lekkere intensieve power yoga tot Yinyoga. We geven unieke lessen. Elke docent heeft een eigen stijl.

#Namaste

Yoga bij Best You staat voor kracht en bewustzijn. In kleine groepen van 8 personen. Onze yoga lessen worden gegeven in onze studio op de Wijngaardstraat 48 in Oudewater. Samen werken we op een fijne manier aan onze gezondheid. Ieder op eigen niveau. De tarieven vind je hier.

Meld je aan voor een gratis proefles

"Yoga is a dance between control and surrender".
- Joel Kramer

Yoga vormen

Flow Yoga (Vinyasa)

Bij (slow) flow yoga beweeg je in een rustige beweging op het ritme van je ademhaling. De houdingen lopen vaak in elkaar over. Hierbij wordt het bruggetje gelegd tussen je adem en je beweging.

De (slow) flow les is iedere keer anders. De les geeft je energie en zorgt ervoor dat je uit je hoofd in en meer bewust van je lichaam wordt.

De (slow) flow les is geschikt voor ieder niveau. De les heeft een actief karakter doordat de houdingen elkaar sneller opvolgen dan bijvoorbeeld bij Yinyoga. Eén ademhaling en één beweging wordt vaak gezegd. Hierdoor vind je rust in actie. Er worden variaties op houdingen aangeboden zodat de les geschikt is voor ieder niveau. De houding wordt uitgelegd en waar nodig gecorrigeerd.

Intensiteit

3/5

Yang Yin yoga

Bij Yang Yin yoga wordt actievere yoga zoals Vinyasa flow opgevolgd door het rustigere Yin Yoga. De les begint met actievere houdingen die vaak in elkaar overlopen en meer kracht vragen. Doordat de houdingen elkaar sneller opvolgen ga je minder in je hoofd en word je bewuster van je lichaam. Haast ongemerkt gaat de les vervolgens over in een meer meditieve yogastijl, YinYoga waarbij de houdingen langere tijd worden vastgehouden, vaak 2-5 minuten. 

Op het rooster vind je deze les terug onder Yang Yin Yoga.

De Yang Yin les is geschikt voor ieder niveau. Er worden variaties op houdingen aangeboden zodat de les geschikt is voor ieder niveau. De houding wordt uitgelegd en waar nodig gecorrigeerd.

Dit is de les voor jou als jij je vaak onrustig voelt en de behoefte voelt om vanuit actie begeleid te worden naar rust.

Intensiteit

2/5
Restorative yoga with a bolster. Group of three young sporty attractive women in yoga studio, lying on bolster cushion, stretching and relaxing during restorative yoga. Healthy active lifestyle.

Yin yoga

Tijdens Yin Yoga worden houdingen langere tijd vastgehouden, vaak 2-5 minuten. Hierdoor wordt het diepgelegen bindweefsel bereikt. De meeste houdingen voer je zittend of liggend uit. Door de langdurige houdingen valt er vaker een stilte en heeft dit type yoga een meer meditatief karakter dan Flow Yoga.

Op het rooster vind je deze les terug onder Yin Yoga, maar ook de Yang Yin eindigt met dit type yoga. We raden je aan om Yin af te wisselen met actievere (Yang) yoga of sport en beweging.

De Yin Yoga les is geschikt voor ieder niveau. De les heeft een meditatief karakter. Door de lange tijd in één houding worden diepere spierlagen en het bindweefsel bereikt. Dit maakt de les een goede toevoeging voor hardlopers en mensen die regelmatig actievere yoga beoefenen.

Dit is de les voor jou als jij de behoefte voelt om naar binnen te keren en even de tijd te nemen voor rust en reflectie.

Intensiteit

1/5