Skip to content

yoga docent

Siebren Hoekstra

Yoga docent

“Hoi Mijn naam is Siebren. Ik verzorg de Easy Hatha en Yin yogalessen bij Best You in Oudewater.
Naast mijn kantoorwerk was ik altijd wel bezig met enige vorm van sport. Via de sportschool kwam ik in aanraking met yoga. Het doel was in eerste instantie leniger te worden. Maar gaandeweg ontdekte ik dat het zoveel meer is. Ik heb dan in de loop van de tijd veel verschillende yogastudio’s bezocht en verschillende lessen gevolgd. En nu ik docent ben volg ik zelf ook nog steeds lessen en workshops om me te blijven ontwikkelen en om inspiratie op te doen.

Voor mij betekent yoga ontspanning door inspanning. Maar ook een balans vinden tussen kracht en flexibiliteit. Waarbij de adem altijd je leidraad is. Dus laat de ‘practice’ ook meditatief zijn. Mediteren doe je niet alleen door stil te zitten op een kussen. Maar Dhyana, de meditatieve staat, kun je ook bereiken in een meer actieve les.

Het doel van yoga wordt door Patanjali omschreven als  “een permanente staat van vrede” (Kaivalya). Maar ik zou daaraan willen toevoegen dat het naar mijn mening niet de bedoeling van het leven is dat je dan maar je hele leven in isolatie in een hutje op een berg gaat zitten. Er is een spiritueel denker/spreker Sadhguru uit India, die spreekt over het belang van bezig blijven met nieuwe zaken te leren of te ontdekken:

Children are active with fulfillment,
Children are constantly stepping in new territory,
Everything physical has to stop growing eventually,
But consciousness, is not a recycle, but a constant exploration,
Moment to moment, then you are fulfilled.

Ik hoop jullie leuke en dynamische lessen te mogen geven waar je energie van krijgt. Maar waarmee je ook rust vindt in je hoofd!

profiel-foto-bestyouyoga

Schrijf je nu in en doe gedurende de lockdown mee aan de

Live online workouts

Stay Healthy and Get Moving!

Je kunt je ten alle tijden weer uitschrijven van de lijst.