Yogales Etiquette: Do’s & don’ts voor een Verrijkende Yoga-ervaring

De onuitgesproken gedragsregels van yoga

Welkom bij Best You Oudewater! In deze blogpost duiken we in de do’s en don’ts voor tijdens het beoefenen van yoga.

Het maakt niet uit of je een ervaren yogi bent of nog nieuw in de wereld van yoga. Het beoefenen ervan heeft een positieve invloed op zowel je lichaam als geest. Lees verder over de yoga etiquette; gedragsregels van de yoga filosofie.

Voeten van de docent af

Ga in een cirkel opstelling met de voeten van de yoga docent af liggen. In een cirkelopstelling wordt de energie gelijkmatig verdeeld en stroomt deze vrij tussen alle deelnemers. Dit creëert een gevoel van harmonie en verbondenheid. 

 

Kom op tijd

We willen graag dat jullie allemaal de tijd hebben om rustig aan te komen, je voor te bereiden en jezelf mentaal en fysiek klaar te maken voor de yogales. Daarom vragen we jullie om 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Op deze manier creëren we een liefdevolle en zorgzame sfeer waarin we elkaar kunnen begroeten en ons in alle rust kunnen voorbereiden op de yogapraktijk.

 

Telefoon uit

Tijdens onze yogales willen we een heiligdom van rust en stilte creëren, waarin je je volledig kunt concentreren op je eigen innerlijke reis. Door je telefoon uit te zetten, voorkomen we afleidingen en creëren we een ruimte waarin je je volledig kunt onderdompelen in het moment en de diepe verbinding met jezelf kunt ervaren.

 

Drink niet tijdens de les

We willen dat je volledig in contact komt met je ademhaling en bewegingen tijdens de yogales. Daarom vragen we je om niet te drinken tijdens de les, tenzij het medisch noodzakelijk is. Op deze manier behouden we de focus en blijven we verbonden met de innerlijke stroom van energie die yoga biedt.

 

Niet eten voor de les

Yoga wordt traditioneel beoefend op een lege maag. We adviseren je om minstens twee uur voor aanvang van de les niet te eten. Op deze manier kunnen we comfortabel bewegen tijdens de houdingen en genieten van een optimale spijsvertering. Het beoefenen van yoga op een lege maag helpt ons ook om eventuele ongemakken tijdens de praktijk te voorkomen.

 

Luister naar je lichaam

Laten we met liefde en zachtheid naar ons lichaam luisteren, want het vertelt ons precies wat het nodig heeft. Elk lichaam is uniek en heeft zijn eigen grenzen en mogelijkheden. Door naar je lichaam te luisteren en jezelf niet te forceren, voorkom je blessures en creëer je een veilige en respectvolle yogabeoefening waarin je kunt groeien op je eigen tempo.

Ga niet over je grenzen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om jezelf uit te dagen, is het belangrijk om niet over je grenzen te gaan tijdens de yogales. We willen dat je veilig en met liefde voor jezelf beweegt. Respecteer je eigen grenzen en werk geleidelijk aan je vooruitgang, wetende dat elke kleine stap voorwaarts een prachtige prestatie is.

 

Houd je aandacht bij jezelf

Onze yogamat is een heilige plek waar we onszelf kunnen ontmoeten en de rijkdom van ons innerlijke landschap kunnen ontdekken. Laten we onze aandacht bij onszelf houden en ons niet laten afleiden door anderen. Yoga is een intieme reis naar binnen, waarbij we ons bewustzijn vergroten en onze innerlijke wijsheid ontdekken. Door onze aandacht naar binnen te richten, vinden we de diepe vreugde en vervulling waar we naar verlangen.

 

Heb aandacht voor anderen

Bij Best Yoga Oudewater creëren we een gemeenschap van gelijkgestemde zielen die elkaar ondersteunen en inspireren. Laten we zorg dragen voor elkaar door aandacht te hebben voor de ruimte en behoeften van anderen in de les. Door samen te werken en respectvol met elkaar om te gaan, bouwen we een prachtige yogafamilie op waarin we elkaar laten groeien en bloeien.

 

Gebruik geen parfum

We willen een frisse en zuivere atmosfeer behouden in onze yogaruimte, waarin we vrij kunnen ademen en ons verbinden met de diepte van onze ademhaling. Daarom vragen we je om geen parfum te dragen tijdens de yogales. Zorg je wel dat je fris bent;)? Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen comfortabel en ongestoord kan genieten van de helende energie van yoga.

 

Voel de aarde onder je blote voeten

Het contact tussen onze voeten en de aarde is een prachtige verbinding die ons helpt om stevig te staan en in balans te blijven. Tijdens onze yogales willen we deze verbinding versterken door op blote voeten te oefenen. Blote voeten bieden ook een hygiënische omgeving en helpen ons om onze innerlijke wortels diep in de aarde te laten groeien.

 

Meld blessures en zwangerschappen

Jouw welzijn en veiligheid zijn voor ons van het grootste belang. Als je een blessure hebt of zwanger bent, willen we je vragen dit voor aanvang van de les aan de docent te melden. Op deze manier kunnen we je de nodige aanpassingen en alternatieve houdingen bieden, zodat je veilig en comfortabel kunt deelnemen aan de yogales en tegelijkertijd jezelf kunt koesteren en beschermen.

 

Respect

Bij Best Yoga Oudewater staat respect centraal in alles wat we doen. We nodigen je uit om respect te tonen voor jezelf, voor de docent, voor je medestudenten en voor de yogaruimte. Door respectvol met elkaar om te gaan, creëren we een liefdevolle en ondersteunende omgeving waarin iedereen kan groeien en bloeien.

Bij Best Yoga Oudewater willen we dat iedereen zich welkom en geliefd voelt tijdens de yogales. Door deze richtlijnen te volgen, kunnen we samen een verrijkende yoga-ervaring creëren waarin we grenzen verleggen, ons bewustzijn vergroten en groeien op zowel fysiek als spiritueel niveau. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze yogales en samen deze prachtige reis te maken!

De Voordelen van Dagelijkse Yoga: Verbeter je Lichaam en Geest

Voordelen van Yoga

Welkom bij Best You Oudewater! In deze blogpost duiken we in de wondere wereld van yoga en ontdekken we de talloze voordelen van het beoefenen van yoga op dagelijkse basis. Of je nu een ervaren yogi bent of nog nieuw bent in de wereld van yoga, het beoefenen ervan kan een positieve invloed hebben op zowel je lichaam als geest. Laten we samen ontdekken hoe dagelijkse yoga je leven kan veranderen en hoe ons yoga-aanbod je kan helpen je beste zelf te zijn.

1. Flexibiliteit

Een van de meest opvallende voordelen van yoga is het vergroten van flexibiliteit. Door regelmatig yogahoudingen uit te voeren, word je geleidelijk leniger en soepeler. Met een grotere flexibiliteit kun je dagelijkse activiteiten gemakkelijker uitvoeren en vermindert je kans op blessures.

2. Kracht

Yoga gaat niet alleen over flexibiliteit, maar ook over het opbouwen van kracht. Veel yogahoudingen vereisen het aanspannen van verschillende spiergroepen, waardoor je kracht en stabiliteit ontwikkelt. Na verloop van tijd zul je merken dat je sterker wordt en dat dagelijkse taken gemakkelijker worden.

3. Concentratie en focus

Yoga is een vorm van bewegende meditatie. Tijdens het beoefenen van yogahoudingen wordt je gevraagd om je aandacht naar je ademhaling en lichaam te brengen, waardoor je concentratievermogen verbetert. Door regelmatig te oefenen, train je je geest om gefocust te blijven, niet alleen op de mat, maar ook in het dagelijks leven.

4. Innerlijke rust

Een van de meest gewaardeerde voordelen van yoga is het bevorderen van innerlijke rust en kalmte. Door bewuste ademhaling en meditatie te combineren met de yogahoudingen, creëer je een ruimte voor ontspanning en het verminderen van stress. Dagelijkse yoga kan helpen om de geest tot rust te brengen en een gevoel van innerlijke vrede te cultiveren.

Bij Best You Oudewater begrijpen we de kracht van dagelijkse yoga en willen we je ondersteunen op je yogareis. We bieden een breed scala aan yogalessen, geschikt voor zowel beginners als gevorderde beoefenaars. Onze ervaren yogadocenten begeleiden je met hartelijke en enthousiasmerende lessen die je helpen je beste zelf te zijn.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, kracht, flexibiliteit of innerlijke rust, ons yoga-aanbod heeft voor elk wat wils. Neem deel aan onze diverse lessen en ervaar zelf de transformatieve voordelen van dagelijkse yoga.

Dagelijkse yoga biedt een schat aan voordelen voor zowel je lichaam als geest. 

Door het vergroten van flexibiliteit, opbouwen van kracht, verbeteren van concentratie en bevorderen van innerlijke rust kan yoga je helpen om je beste zelf te zijn. Bij Best You Oudewater bieden we een inspirerend en hartelijk yoga-aanbod waarmee je jouw yogareis kunt beginnen of verdiepen. Ontdek de positieve effecten van dagelijkse yoga en verrijk je leven.

Bronnen

Yoga Journal – Benefits of Daily Yoga Practice: https://www.yogajournal.com/yoga-101/benefits-of-daily-yoga-practice/

Healthline – 13 Benefits of Yoga That Are Supported by Science: https://www.healthline.com/nutrition/13-benefits-of-yoga

Verywell Fit – The Benefits of Daily Yoga: https://www.verywellfit.com/benefits-of-daily-yoga-4160761

De Best You app

We gebruiken bij Best You een registratiesysteem. Je kunt een app downloaden op je telefoon. Via de applicatie kun je vervolgens gemakkelijk het rooster inzien en inschrijven op trainingen. In de webshop kun je rittenkaarten en abonnementen aanschaffen.

In dit blog vind je een korte uitleg van de belangrijkste features van het systeem.

Best You app

Aanmelding voor een gratis proefles

Zeer waarschijnlijk download jij de app nadat je je hebt aangemeld voor een gratis proefles. In dat geval doorloop je de volgende stappen.

  1. Je vult een online formulier in waar we je vragen naar je naam, sport- en of yoga geschiedenis, je e-mail adres, je telefoonnummer en hoe je bij ons terecht bent gekomen.
  2. Je automatisch in onze webshop waar je een keuze maakt voor een gratis proefles voor de bootcamp/yoga óf voor een krachttraining in de studio. Tijdens deze gratis ‘aankoop’ maak je een account aan voor onze app.
  3. Open je mailbox en de e-mail van Best You Oudewater met daarin de activatielink voor je account. Activeer je account.
  4. Download de app: Best You Oudewater in de app store of play store
  5. Log in met je e-mail adres en wachtwoord
  6. Schrijf je in voor jouw favoriete lesmoment!

 

 

Features

We hebben de belangrijkste features voor je op een rij gezet.

Webshop

– Hier kun je zien welke rittenkaarten en abonnementen worden aangeboden. Ons aanbod is ingedeeld in categorieën. Selecteer de betreffende categorie en bekijk de mogelijkheden.

– Hier kun je direct een rittenkaart of abonnement afnemen

Rooster

– Inschrijven op trainingen

– Inzien hoe veel plekken er nog beschikbaar zijn

– Zelf uitschrijven, dit kan gratis tot 24 uur voor de training. *Neem contact met je trainer op bij onvoorziene bijzonderheden.

Aankopen en Credits

– Aantal credits bekijken

– Abonnementsvorm zien

– Abonnement pauzeren (1x per jaar)

Mijn facturen

– Hier kun je de facturen van al jouw aankopen inzien en downloaden.

Community

In de community delen we belangrijke informatie met je. Je vind deze in de witte balk onderaan in de app. Ga naar > Best You Oudewater.

We sturen updates, e-mails, locatiewijzigingen, aankondigingen etc.

Voeg activiteit toe

Wij nemen het sporten 100% serieus en motiveren jullie met liefde om dat ook te doen. Bij krachttraining in de studio vragen we je dan ook om je voortgang bij te houden.

Vul hier bij elke training het gewicht, aantal herhalingen en het aantal sets dat je gedaan hebt in.

Mijn boekingen

Volg jij zo veel groepslessen dat je het overzicht kwijt bent? Hier zie je in één oogopslag alle lessen waar je voor staat ingeschreven.

Je kunt hier ook uitschrijven als een training toch niet uitkomt. dit kan gratis tot 24 uur voor de training. *Neem contact met je trainer op bij onvoorziene bijzonderheden.

Accountinstellingen > Notificaties
Hier kun je zelf bepalen waar je push-meldingen van wilt ontvingen. Meest populaire keuze: alles uit behalve de community.

We adviseren je om de community meldingen aan te laten staan.

Accountinstellingen >Notificaties > Sociale notificaties > Nieuw groepsbericht (AAN)

FAQ

Inmiddels zijn al een aantal vragen naar boven gekomen die in dit blog voor jullie beantwoord heb.

Kan ik mezelf weer uitschrijven van een training?

  • Ja, dit kun je zelf doen. Je kunt je uitschrijven tot het moment dat de training start. Er wordt een uitschrijflimiet van 24u voor de trainingen gehanteerd. Dit betekent dat je tot die tijd gratis kunt uitschrijven, daarna kost het je de rit of het product dat voor je inschrijving is gebruikt.

Hoe lang van tevoren kan ik me inschrijven voor groepslessen?

  • Dit kan tot twee weken vooruit. Langer zou onhandig zijn. Je zou dan kunnen vergeten dat je je hebt ingeschreven.

Kan ik me inschrijven op de wachtlijst en wat gebeurt er dan als iemand anders zich uitschrijft?

  • Ja, je kunt je inschrijven op de wachtlijst. Als iemand anders uitschrijft, krijgt iedereen op de wachtlijst een e-mail dat er een plekje vrij is gekomen. Wees er snel bij, want vol = vol.